πŸ‘ De mythe van het economisme - Jesse Klaver (15-Sep) - ebook Downloaden

De mythe van het economisme
Boektitel : De mythe van het economisme
ISBN: 4 h
Totaal Pagina's : 176 pagina's
Jaar : 15-Sep
Categorie : Literaire essays, Literaire essays, Literaire essays
Uitgever : Jesse Klaver
Taal: Nederlands

Geschreven bij De mythe van het economisme

Klaver heeft bezwaren tegen het kapitalisme maar benoemt het niet zo omdat hij hoopt op kiezers van de linkerflanken van het CDA D66 en De VVD. Zijn 10 game-changers zijn er in werkelijkheid maar 4 nationalisatie van het bankwezen de gezondheidszorg de nutsbedrijven en nivellering van inkomsten en levensstandaard. Zijn probleem is dat al deze zaken in de Sovjet-Unie prima geregeld waren maar in de praktijk niet bleken te werken.

Als economische analyse is dit boek (zeer) mager. Als politiek pamflet vind ik het wel inspirerend en kan ik me vinden in de pijnpunten die hij benoemt en oplossingen die Klaver voorstaat.

We gaan Nederland veranderen' zei Jesse Klaver bij zijn presentatie als fractievoorzitter van GroenLinks. 'Het is mijn inzet om de steeds sterkere tendens om iedere maatschappelijke kwestie te reduceren tot een rekensom tegen te gaan. We weten van alles de prijs maar van bijna niks de waarde.' Jesse Klaver maakte een stormachtige entree in de Nederlandse politiek. Hij was het die het debat over de ongelijke vermogensverdeling in Nederland aanzwengelde door de Franse econoom Thomas Piketty naar de Kamer te halen. Hij was het ook die opzien baarde met zijn reprimande aan het adres van ABN Amro-commissaris Van Slingelandt en met zijn strijd tegen belastingontwijkende multinationals. Nu is hij de jongste fractievoorzitter in de parlementaire geschiedenis. In De mythe van het economisme vertelt Klaver over zijn eigen achtergrond zijn ervaringen in de Tweede Kamer en over zijn verzet tegen de economisering van de samenleving. In dit boek analyseert Klaver het economisme schetst alternatieven en geeft een stem aan een groeiende onderstroom in de samenleving. Hij is ervan overtuigd dat het anders kan. Toon meer

Best Seller: