✅ de Alleseter - Jol Broekaert (17-Nov) - Boek Downloaden

de Alleseter
Boektitel : de Alleseter
ISBN: Nee
Totaal Pagina's : 320 pagina's
Jaar : 17-Nov
Categorie : Boeken, ,
Uitgever : Podium b.v. Uitgeverij
Taal: Nederlands

Jol is een alleseter. Hij deinst echt nergens voor terug. Niet alleen is hij van mening dat je alles van een dier moet eten maar ook dat alle dieren eetbaar zijn. Althans dat maak je wel op uit het lijstje van zaken die hij inmiddels op zijn bord heeft gehad. Als culinair columnist en restaurantrecensent heeft hij overal een mening over. Of het nu gaat om honing (bijenkots) of pannenkoeken (voedselgoeroes) snelkookpannen of bekende chefs als Bourdain en Bocuse. Jol weet ze allemaal met vaart en humor te beschrijven. De 74 korte columns over de meest uiteenlopende culinaire zaken lezen vlot weg. Je kunt je voornemen om iedere dag 1 column te lezen maar dat gaat je echt niet lukken want iedere column smaakt naar meer. Ze verschenen eerder in Vrij Nederland maar ze zo allemaal bij elkaar hebben om ze steeds weer te kunnen lezen is een genot. Een heerlijk boek!

Het boek is een bundeling van columns over heel uiteenlopende onderwerpen. Op een vlotte en humoristisch manier deelt Jol zijn kennis en ervaringen. Ontzettend leuk en luchtig boek waar je ook nog iets van opsteekt!

Geschreven bij de Alleseter

Waarom eten we wel kippen- maar geen ganzeneieren? Waaraan ontleent een zure vrucht als de citroen zijn bestaansrecht? En waarop is de term vierseizoenenpeper gebaseerd? Met onverholen enthousiasme en tomeloze nieuwsgierigheid gaat Jol Broekaert op zoek naar de oorsprong van ons voedsel. Als "alleseter' deinst hij nergens voor terug: hij vertelt met even veel smaak over balsamico of steak als over cichorei en stierenlul. Ook is hij een groot voorvechter van het kop-tot-staart principe ofwel het eten van het hele beest. Dit alles maakt de Alleseter tot een even doorwrochte als met humor doorspekte bundel voor iedereen die van lekker eten houdt. "Jol is gulzig grappig en grenzeloos nieuwsgierig.' Janneke Vreugdenhil "Ik ken weinig mensen die de gein van eten zo smakelijk kunnen overbrengen als Jol Broekaert. Het is die onweerstaanbare combinatie van trek pret en kennis die maakt dat je alles wilt lezen.' Hiske Versprille Toon meer

Best Book: