πŸ‘ Silas en de wolf - Selma Noort (oktober 2018) - Boek Downloaden

Silas en de wolf
Boektitel : Silas en de wolf
ISBN: Nee
Totaal Pagina's : 160 pagina's
Jaar : oktober 2018
Categorie : Kinderboeken, Zelf lezen, Zelf lezen
Uitgever : Selma Noort
Taal: Nederlands

Dit mooie sfeervolle boek is al voor te lezen aan kinderen van 6 jaar maar ook menig 11-jarige zal het willen lezen. Wolven zijn populair bij kinderen en het prachtige omslag van Martijn van der LInden spreekt tot de verbeelding. Mijn kinderen hebben ademloos geluisterd en de oudste ging het boek meteen nadat het verhaal uit was zelf ook weer lezen. Aan het eind pinkte ik zelfs een traantje weg. Het verhaal van Silas is warm liefdevol traditioneel wensvervullend en spannend zonder griezelig of grof te zijn. De wintersfeer met sneeuw en op handen zijnde feestdagen de bakkerij waar Silas met zijn moeder boven woont... je ruikt het krentenbrood je voelt de kou van de sneeuw en de eenzaamheid en duisternis van het bos en dan de heerlijke sfeer van de keuken van het landhuis waar de kok warme chocolademelk voor Silas maakt en appelmoes met kaneel voor de bewoners. Dit is zo'n boek voor het hele gezin dat je bewaart bij je favoriete kinderboeken om later nog eens (voor) te lezen!

Silas en de Wolf is een erg leuk en spannend boek. Een echte aanrader voor kinderen. Door het thema leuk om bijvoorbeeld cadeau te doen tijdens de feestdagen!

Silas en de wolf is al meerdere keren gelezen door mijn zoon van 8. Het is echt genieten van de eenvoudige dingen die zo goed verwoord worden in het boek.

Spannend boek over Silas die nieuwe vrienden maakt en op avontuur gaat in het bos. Silas' handen werden koud maar hij merkte het niet. Hij dacht aan mama die ene keer in de bus toen ze zei: 'Beloof dat je niet het bos ingaat beloof het.' Hij had het beloofd. Maar Rinke was in het bos en ze ging iets heel stoms en gevaarlijks doen. 'Rinke!' schreeuwde hij. Silas gaat in een klein dorp in Het Zuiden wonen. Hij krijgt er nieuwe vrienden. Rinke die bazig is. En Johanna die blind is en tegen hem zegt: 'Vertel aan niemand wat je in het bos hebt gezien Silas!'

Best Seller: