✅ Waarom spreeuwen bloemen plukken en trillende muizen slimmer zijn. - Monica Wesseling (oktober 2016) - Boek Downloaden Gratis

Waarom spreeuwen bloemen plukken en trillende muizen slimmer zijn.
Boektitel : Waarom spreeuwen bloemen plukken en trillende muizen slimmer zijn.
ISBN: Nee
Totaal Pagina's : 128 pagina's
Jaar : oktober 2016
Categorie : Dieren, Dieren, Dieren
Uitgever : Kosmos Uitgevers
Taal: Nederlands

Een zeer lezenswaardig boekje. Dun makkelijk geschreven en mooie illustratie's Er staan wel een aantal onduidelijkheden en (schrijf?) fouten in. 1-Bij "rechtspotige vogels linkspotige muizen ..." Staat eerst dat Eipo mannen van een papuastam bij sterke links- of rechtshandige voorkeur MEER kinderen krijgen. Later staat er dat het bij de westerse mensen hetzelfde is en dat ze bij sterke voorkeur voor links of rechts net als de Eipo mannen MINDER kinderen krijgen. Wat is het nou?? 2-Bij "het raadsel van de walvis" wordt gesproken over twee soorten dwergvinvissen die ontstaan zijn door geologische scheiding. Duidelijk en niets op aan te merken. Maar vervolgens spreekt ze over vier soorten die heel nauw verwant zijn. Maar waar komen die andere twee soorten vandaan?? Zijn het twee soorten met bij n drie ondersoorten of?? 3- Bij "Verzuipen in succes" maakt ze een zelfde fout als bij nummer 1. Eerst zegt ze hoe meer prei- of worteltelers hoe hoger de prijs. Om later in het stukje te zeggen "Hoe meer prei- of worteltelers des te lager de prijs (wat logisch is). Maar wat bedoeld ze. s het nu hoger of lager die prijs.

Leuk geschreven boek met allerlei weetjes over dieren.

Fantastisch leuk geschreven bewoners op mijn werk genieten als ik voorlees

In Waarom spreeuwen bloemen plukken en trillende muizen slimmer zijn stelt natuurjournaliste Monica Wesseling vragen die anderen niet stellen. Met humor en enthousiasme neemt ze lezers mee in de wonderbaarlijke wereld van planten dieren en mensen. In samenwerking met het instituut GELIFES van de Rijksuniversiteit Groningen ging Monica op zoek naar de antwoorden op de fascinerende vragen die de natuur bij haar oproept: Waarom slapen we eigenlijk zoveel? Hoe komt het dat we na stress liever een gebakje eten dan een appel? En hoe zorgt een fruitvlieg ervoor dat zijn vrouw geen overspel pleegt? De 18 korte verhalen in dit boek geven de antwoorden op deze vragen en zijn het resultaat van het uitgevoerde gedragsonderzoek.

Best Book: