πŸ‘ Laura H. - Thomas Rueb (18-Nov) - Boek Downloaden Gratis

Laura H.
Boektitel : Laura H.
ISBN: 9789492478849
Totaal Pagina's : 508 pagina's
Jaar : 18-Nov
Categorie : Boeken, Biografien & Waargebeurd, Biografien & Waargebeurd
Uitgever : Das Mag Uitgeverij B.V.
Taal: Nederlands

de beschrijvingen van laura's jeugd en verblijf in het kalifaat gaan door merg en been. Je kan je natuurlijk afvragen of dit allemaal objectief is en niet de invulling van Laura zelf. Dat vermeldt de auteur ook in zijn epiloog; Maar het lijkt me toch dat hij heel grondig te werk is gegaan en met vele partijen heeft gesproken. Zijn verhaal is niet zomaar neergepend wel goed gefundeerd. Ik lees bij sommige negatieve commentaren dat we zulke IS aanhangers geen podium moeten geven... daar ben ik het niet echt mee eens. Hoe kunnen we anders in godsnaam ooit begrijpen waarom iemand zich bij zulke organisatie aansluit? Hoe kunnen we begrijpen dat iemand tot zulke handelingen in staat is? Als je de lijn doortrekt om zulke misdadigers die mensenlevens op hun geweten hebben kunnen we ook onmiddellijk stoppen met het lezen van boeken over de nazi's stalin of andere fraaie mensen. Want dat is net het pijnlijke het zijn mensen die dit doen... dit boek vind ik een echte aanrader!

Het boek over Laura H is met passie voor het journalistieke vak geschreven door Thomas Rueb. Zoals NRC Handelsblad terecht recenseerde: "Een meeslepende journalistieke thriller" Een boek met 538 pagina's aan indrukwekkende informatie. Een boek dat ik van harte aanbeveel aan politici ouders aan jonge mannen die vinden dat de gekozen echtgenote maagd moet zijn uit eigen cultuur en vinden dat ze "het" veelvuldig kunnen uitproberen met meisjes die zij vervolgens als "hoer" bestempelen aan zorgverleners jeugdwerkers leerkrachten onderzoekers op het gebied van (de)radicalisering/terrorisme aan mensen die zich op welke basis dan ook met religie bezighouden en aan hen die op basis van een onderbouwde mening die is gebaseerd op kennis van zaken zich willen verdiepen in de oorzaken en achtergronden van keuzes.

Ik had de podcast: Laura H. al geluisterd en ik heb naar aanleiding daarvan het boek besteld. Het verhaal dat Thomas Rueb heeft weten neer te zetten is echt ongelofelijk. Het boek leest makkelijk weg is duidelijk en voelt geen moment als langdradig aan. Het verhaal geeft een heel goed inzicht in het leven van een jonge vrouw die langzaam radicaliseert en zo uiteindelijk in Syrie terecht komt. Het boek bestaat uit meer dan 500 bladzijdes maar ik heb het in 1 keer uitgelezen. Ik raad echt iedereen aan om het te lezen!

In de zomer van 2016 wordt buiten het kalifaat van Islamitische Staat een jonge vrouw aangetroffen rennend door de woestijn met twee kleine kinderen. Ze heet Laura zegt ze en ze komt uit "Sweet Lake City'. Ze is ontsnapt huilt wil naar huis. Terug naar Zoetermeer waar haar vader wacht die een reddingsactie had opgezet met schimmige privmilitairen. Op Schiphol wordt Laura gearresteerd. Ze zou zijn gestuurd door IS om een aanslag te plegen. En waar is Ibrahim de knappe jihadist voor wie ze alles opgaf? Laura uit Zoetermeer wordt Laura H. de bekendste Syriganger van Nederland. Thomas Rueb volgde Laura's spoor tot in Irak. Hij reconstrueerde haar bekering ijzingwekkende leven in het kalifaat en haar met vragen omgeven terugkeer. Dit is het verhaal van een meisje dat haar geluk zocht in een nachtmerrie. Van een vader die alles doet voor zijn kind. En van een land dat worstelt met de vraag: wanneer ben je een terrorist? Toon meer

Best Seller: