✅ Moeder van glas - Roos Schlikker (oktober 2018) - Boek Downloaden Gratis

Moeder van glas
Boektitel : Moeder van glas
ISBN: Nee
Totaal Pagina's : 198 pagina's
Jaar : oktober 2018
Categorie : Boeken, Psychologie, Psychologie
Uitgever : Uitgeverij Pluim
Taal: Nederlands

Wat een mooi verhaal. Zo liefdevol zo aangrijpend maar ook zo vrolijk en zo eerlijk. Ik ben blij met dit boek. Je gaat er zoveel meer door zien begrijpen en leren op allerlei gebieden: vertrouwen rouw onmacht plezier angst en liefde. En ook ... over hoe doe ik het zelf eigenlijk als 'buitenstaander'? Het verhaal is zo prachtig verteld in prettig eigentijds Nederlands waardoor het boek makkelijk leest. Je hebt cht het gevoel dat je erbij zit; je gaat zelf ook van die meiden houden.

Roos Schlikker beschrijft op indringende wijze de relatie met haar moeder die aan een bipolaire stoornis lijdt haar overlijden door een val van de trap haar eigen rouwproces dat daarop volgt en dat van haar kinderen. Wie was haar moeder eigenlijk? Dat ontdekt Roos eigenlijk pas goed na haar overlijden. Roos laat ook zien hoe zij in haar rouwproces worstelt met zichzelf maar ook met reacties uit haar omgeving: veel mensen weten zich geen houding te geven in hun contact met iemand die rouwt. Moeder van glas is een boeiende en aangrijpende analyse van een bijzondere moeder - dochter relatie. Het is een vlot geschreven en zeer toegankelijk boek. Een aanrader!

Ik heb geen bipolaire moeder vrienden of bipolair familielid dus ik had mijn twijfels of Roos Schlikker mij kon raken met haar boek. Ik had eigenlijk ook geen zin in een huilboek over een zware jeugd of eindeloos verdriet. Een beetje met de hakken in het zand begon ik aan Moeder van glas. Twee uur later had ik het uit. Moeiteloos. Ze geeft je als lezer genereus de ruimte met haar verhaal bij je eigen emotie te komen. Wat een moeder wat een warm verhaal wat een kritische noot naar vooroordelen wat een humor wat een stijl wat een Roos.

Als kind mocht Roos thuis met de matras van de trap sjezen kleien deed ze met een pak Becel en een advocaatje van tijd tot tijd kon geen kwaad. Haar moeder was de leukste van de straat maar de storm in haar hoofd bleef voor de buitenwereld onzichtbaar. Niet voor Roos die als kind al wist dat ze haar soms moest beschermen. Pas toen ze zestig was kreeg haar manisch-depressieve moeder na een eindeloos traject een officile diagnose. Wanneer haar moeder overlijdt door een val van de trap wil Roos Schlikker beter begrijpen wie de vrouw was die zich zo lang achter een masker had verborgen. Tijdens haar zoektocht leert ze haar rouw omarmen en komt zo dichter bij haar moeder dan ooit tevoren. Roos Schlikker is van vele markten thuis: ze is columnist voor Het Parool en Kek Mama schrijft scenario's voor theater en tv deed mee aan Wie is de Mol? en schuift geregeld aan bij onder meer Pauw. In 2017 verscheen haar debuutroman Huisje boompje beest waardoor haar humor en wakkere zwierige stijl die haar zo'n geliefd journalist maken ook in de boekhandel terechtkwamen. "Het mooiste en meest hartverscheurende boek van 2018.' - Wendy Magazine Toon meer

Recomended Book: