✅ Moord terwijl u wacht - Jussi Adler-Olsen (februari 2019) - Boek Downloaden

Moord terwijl u wacht
Boektitel : Moord terwijl u wacht
ISBN: 9789044640885
Totaal Pagina's : 96 pagina's
Jaar : februari 2019
Categorie : Thrillers & Spanning, Politiethrillers, Scandinavische thrillers
Uitgever : Prometheus
Taal: Nederlands

Dit korte verhaal is een blamage vergeleken met zijn andere werk. Waar Jussi doorgaans zo goed met spanning weet te doseren en alle verhaallijnen met aandacht uitwerkt is dit 1 verhaaltje maar dan zo kaal en zielloos. Het is niet grappig (zoals Paasillinna) niet spannend of knap geconstrueerd. Het leest redelijk al staan er ook foutjes in de vertaling. Kortom mijn theorie: het nieuwe Q-deel was nog niet klaar en de uitgever wilde toch iets uitbrengen om de commercie van Week vh spannende boek mee te kunnen pikken... en ik ben bang dat dit nog lukt ook... een schande voor zon kwalitatief uitermate teleurstellend kletsverhaal. 10 te duur!

Bij een nieuw niet meer saai leven hoort een nieuwe look en dat mag wat kosten. Als de bodem van zijn financin in zicht komt en Lars Hvilling of opnieuw saaiheid voor lief moet nemen of iets anders moet verzinnen legt hij voortvarend de basis voor een lucratief leven als huurmoordenaar en gaat naarstig op zoek naar een eerste opdrachtgever. En na nummer n volgen er meer. Alles lijkt wel simpeler dan het in werkelijkheid is en een zeer verrassend einde is dan ook de uitkomst van dit korte verhaal met veel gebeurtenissen. Geheel in de kenmerkende deels thrillerachtige en deels humoristische stijl die we van Adler-Olsen zo goed kennen van zijn Serie Q is dit een tussendoortje van Jussi Adler-Olsen voor de fans die al enige tijd in afwachting zijn van deel 8 over de verwikkelingen rond bureau Q van Carl Mrck en consorten. Dit boek is eigenlijk hoe aardig het verhaal ook is een tussendoortje dat leuk is voor de fans maar als een nogal duur opwarmertje uitpakt. Niet alleen een dun boekje (nog geen 100 pagina's) van ook nog eens vrij klein formaat maar ook nog eens uitgevoerd met een ruim ogend lettertype en een fors corps. Vergelijk dit met de serie Q die per deel een slordige 500 (grotere) pagina's tellen met een kleinere letter. Dat is toch meer leesplezier voor verhoudingsgewijs een veel kleiner prijsje.

Moord terwijl u wacht is een kort verhaal vlot geschreven in de typische stijl van Jussi Adler-Olsen. Zijn boeken zijn stuk voor stuk mustreads de Q serie is internationaal een groot succes en dat is niet voor niets. Ook in die serie sijpelt zijn gevoel voor humor er geregeld door zo ook nu. Adler-Olsen introduceert unieke stereotype personages zoals de kapper en Lars zijn clientle. Er zijn grappige anekdotes aan het strand met zijn eerste opdracht en in het bos waar hij wel heel klungelig aan de slag gaat. Het verhaal is dus heel kort maar beeldend het laat verder niets aan de fantasie over. Het grote verschil met zijn ander werk en ik vraag me eigenlijk af of ik dit wel moet zeggen is dat je nu natuurlijk te maken hebt met een kort verhaal. Adler-Olsen pakt dat goed aan maar omdat de mogelijkheden beperkter zijn dan in een boek van minimaal 300 paginas merk je dat wel tijdens het lezen. Moord terwijl u wacht is vooral grappig een beetje noir maar mist spanning. Persoonlijk vond ik het niet vernieuwend en behoorlijk voorspelbaar behalve de plot! Die was echt geniaal bedacht en onverwacht. Moord terwijl u wacht is een leuk tussendoortje en laat zien hoe veelzijdig Jussi Adler-Olsen is. Het is wachten op een volgend deel in de Q serie want daar merk je pas echt wat deze auteur in zijn mars heeft. Voor deze mini-thriller geef ik 3 sterren en dat is vooral vanwege de originele personages de humor en de onverwachte plotwending.

Een razend spannend moordverhaal van de auteur van de Serie Q Wanneer de vrouw van Lars Hvilling hem plotseling verlaat wordt zijn doodnormale leven flink verstoord. "Saai' noemt ze hem als ze bij hem weggaat. Bij de kapper komt Lars in contact met een vrouw die dat saaie leven radicaal zal veranderen. Hij belooft de vrouw te helpen om van haar echtgenoot af te komen. Gedreven door financile noodzaak ontpopt hij zich tot een ware huurmoordenaar. De vraag naar zijn diensten blijkt groot en zijn methode onaantastbaar - totdat er iets gebeurt wat zijn dubbelleven in gevaar brengt. In Moord terwijl uw wacht maken we kennis met een heel andere kant van het grote talent van Jussi Adler-Olsen: een korte novelle maar beslist niet minder spannend. Jussi Adler-Olsen (1950) is d ongekroonde koning van de Scandinavische misdaadliteratuur. De boeken uit zijn Serie Q worden over de hele wereld vertaald. Van de serie zijn in Nederland meer dan 1 miljoen exemplaren verkocht. "De beste in zijn genre. Uitermate spannend.' NRC Handelsblad "De boeken van Adler-Olsen behoren tot het allerbeste wat de Deense misdaadthrillers deze jaren te bieden hebben.' Jyllands-Posten Toon meer

Recomended Book: