πŸ“š Mythos - Helden - Stephen Fry (januari 2019) - Boek Downloaden op kobo

Mythos - Helden
Boektitel : Mythos - Helden
ISBN: 9789400402935
Totaal Pagina's : 424 pagina's
Jaar : januari 2019
Categorie : Literatuur & Romans, Mythen & Legenden, Griekse religie & Mythologie
Uitgever : Thomas Rap
Taal: Nederlands

Stephen Fry was goed omweg met Mythos (2018) en schreef dit bijzondere vervolg over de Griekse mythologie: Helden (2019). Een bijzonder goed geschreven boek dat net als 'Mythos' de Griekse mythologie voor iedereen binnen handbereik brengt. Een aanrader voor iedereen die kennis wil maken met de bijzondere wereld van de Griekse mythologie of nogmaals wil genieten van deze bijzondere mythen en sagen. Ten slotte hoop ik dat Stephen Fry zijn serie afsluit als trilogie over de Griekse mythologie met als laatste deel: Mensen en Dieren.

Het tweede deel van de Stephen Fry Trilogie aangaande de Griekse mythologie. In zijn eigen manier van vertellen. Je kan het boek helden ook afzonderlijk lezen maar Fry wijst vaak in zijn voetnoten naar het eerste deel mythos. Het boek is een echte aanrader voor iedereen die interesse heeft in de Griekse mythologie. Fry heeft een aangename en duidelijke vertel stijl dat niet ontdaan is van een stevige dosis humor. Alsook van mooie gekleurde illustraties

Geschreven bij Mythos 2 - Helden

Het wervelende vervolg op de bestseller Mythos In Helden vertelt Stephen Fry op sprankelende wijze de dramatische geestige tragische en tijdloze verhalen van de stervelingen uit de mythologie. Stap aan boord van de Argo en beleef met Jason zijn herosche queeste naar het Gulden Vlies maak kennis met Atalante die opgroeide bij de beren en die haar aanbidders telkens weer het nakijken gaf. Beleef de avonturen van Oidipous die het raadsel van de Sfinx weet op te lossen. Volg Herakles op zijn pad als hij zijn twaalf werken moet verrichten en dool rond in het Labyrint van koning Minos waar de monsterlijke Minotauros op je wacht. Huiveringwekkend en meeslepend zijn de verhalen van de Griekse helden die ons opnieuw laten zien waartoe wij mensen in staat zijn.

Best Book: