✅ Chocoladebijbel - Kees Raat (18-Dec) - Boek Downloaden op e-reader

Chocoladebijbel
Boektitel : Chocoladebijbel
ISBN: Nee
Totaal Pagina's : 464 pagina's
Jaar : 18-Dec
Categorie : Kookboeken, ,
Uitgever : Carrera Culinair
Taal: Nederlands

Mooi kook en bakboek over chocolade. Bijzonder vind ik de how to do's van chocolade. Maar vooral wat met chocolade mogelijk is om zelf te maken. Behalve taart cake en bonbons zijn er bijvoorbeeld ook recepten voor drankjes en broodbeleg en candybars. Ook het gebruik van chocolade in hartige gerechten. Erg leuk ik als chocoladeliefhebber wordt genspireerd en uitgedaagd om van alles uit te proberen! Bij elk recept staat bovendien een leuke anekdote of leuk weetje over de herkomst ervan of het plezier dat je eraan beleefd. Deze bijbel kan gebruikt worden door beginners en wat meer gevorderde koks. Deze bijbel is helder en met liefde voor chocolade geschreven. Een aanrader wat mij betreft!

Mijn gevoelens over dit boek nogal tegenstrijdig. Als je het boek op uiterlijk alleen beoordeeld is het echt een juweeltje. Maar ik zal jullie altijd eerlijk vertellen wat mijn bevindingen zijn en voor de inmiddels drie uitgevoerde recepten valt dit me enorm tegen. Ik ben blij met de schat aan geschreven informatie in het eerste deel van het boek. Over de herkomst van chocolade maar ook de tips en de decoratie technieken. Ik ken geen andere Nederlandstalige boeken waarin dit zo omschreven staat. Ook staan er een aantal heerlijke en verrassende recepten in. Sommige belangrijke handelingen en informatie bij het uitvoeren van deze recepten ontbreken echter. Hoe groot je iets moet maken of hoe groot je bakvorm moet zijn staat niet bij alle recepten vermeld. Ook staan er in de uitwerking van sommige recepten benodigdheden vermeld welke niet bij de ingredintenlijst staan. Het lijkt er een beetje op alsof deze bijbel met haast is geschreven. Als je echt nog een beginner bent kan dit nog wel eens een ontmoedigend boek zijn. Sta je echter al met een hobby been in de chocolade dan kan dit boek een prachtige en uitdagende aanvulling zijn op je collectie.

Hoewel voor recepten zeer uitgebreid en prima viel het boek ons toch iets tegen. Met name omdat de schrijver zich veel bezig houdt met chocolade maken (van de cacao) en er gegarandeerd een enorme berg kennis over heeft en daar in het boek maar kort ruimte voor is. Voor een chocoladebijbel hadden we zelf wat meer verwacht over de cacao uit verschillende gebieden de invloed van fermentatie en uitgebreid over het zelf thuis maken van chocolade van cacao. Er is zeker aandacht voor maar kort waardoor het bij ons op de stapel 'koken/bakken met chocolade' belandt en daar zijn al best heel wat boeken van - alleen al gezien onze eigen collectie. En omdat chocolade nu weer net niet zo'n breed ingredint is gebruiken we het niet heel veel in tegenstelling tot bijv de groentenbijbel. Niet erg blijft een leuk boek ik denk dat onze ervaring ook aan de eigen verwachting lag. De recepten zijn echter helder en duidelijk dus als je een boek wil tjokvol chocolade recepten dan is dit wel een mooi boek om te hebben.

Chocoladebijbel is ht naslagwerk voor de chocoladeliefhebber Met meer dan 150 recepten handige tips en aanwijzingen laat chocolatier Kees Raat in Chocoladebijbel de oneindige mogelijkheden van chocolade zien. Aan de hand van heldere instructies en stap-voor-stapfotografie leer je alles over het maken van de lekkerste chocoladerecepten. Van klassiekers als brownies en chocoladetruffels tot modernere creaties als oreo-koekjes en chocoladekroketten. Maak je eigen Mars draai zelf chocolade-ijs shake een chocoladecocktail of wat dacht je van een overheerlijke chocoladesmoothie. Kortom Chocoladebijbel is voor zowel de beginnende als de ervaren chocoladeliefhebber een verrassend en leerzaam naslagwerk. MEER DAN 150 CHOCOLADERECEPTEN HELDERE HOW-TO'S EN TECHNIEKEN ZOWEL KLASSIEKE ALS MODERNE RECEPTEN BOORDEVOL WEETJES OVER CHOCOLADE Toon meer

Best Seller: