πŸ‘ Twee wegen - Per Petterson (maart 2014) - Boek Downloaden

Twee wegen
Boektitel : Twee wegen
ISBN: Android (smartphone en tablet) | Kobo e-reader | Desktop (Mac en Windows) | iOS (smartphone en tablet) | Windows (smartphone en tablet) | Overige e-reader
Totaal Pagina's : 264 pagina's
Jaar : maart 2014
Categorie : Literatuur & Romans, ,
Uitgever : Singel Uitgeverijen
Taal: Nederlands

Geschreven bij Twee wegen

Twee jongens in een Noors dorpje worden vrienden. Na enkele heftige gebeurtenissen raken ze elkaar uit het oog maar komen elkaar vele jaren later weer tegen. Elk hoofdstuk is het verhaal van een ander personage uit een andere tijd waardoor elk hoofdstuk een verrassend puzzelstukje vormt van het verhaal. Mooie beschrijvingen van het ruige en gesoleerde leven op het Noorse platteland waar iedereen elkaar kent maar ook een ieder zijn of haar eigen geheimen heeft. Wat minder: elk hoofdstuk is in dezelfde stijl geschreven waardoor de eigen identiteit van de personages niet naar voren komt. Ook komt het veelvuldig gebruik van het verbindingswoordje 'en' wat gekunsteld over.

Geschreven bij Twee wegen

Twee mannen komen elkaar tegen op een brug. Er volgt een ongemakkelijk gesprek: Tommy en Jim waren vroeger vrienden maar hebben elkaar al vijfendertig jaar niet meer gezien. Door deze toevallige ontmoeting komen veel herinneringen uit hun jeugd boven toen ze allebei opgroeiden in gebroken gezinnen en kracht putten uit hun vriendschap. Tommy en Jim zijn ieder hun eigen weg gegaan maar kunnen niet aan hun veelbewogen verleden ontsnappen.

Best Seller: