πŸ‘ Bloedboek - Dimitri Verhulst (oktober 2015) - Boek Downloaden op kobo

Bloedboek
Boektitel : Bloedboek
ISBN: Nee
Totaal Pagina's : 240 pagina's
Jaar : oktober 2015
Categorie : Literatuur & Romans, Literaire romans, Literaire romans
Uitgever : Atlas Contact
Taal: Nederlands

Voor wie van het taal gebruik van Dimitri Verhulst houdt is dit boek dat gelezen moet worden. Het leest vlot.

ONGELOOFLIJK lijkt een dubbelzinnige opmerking ....maar dat is het enige dat bij mij na het lezen opkwam......op deze manier had ik zelf nog nooit het Oude testament gelezen........Het handboek voor Slachtpartijen en gruwelijke martelingen.

Heerlijke atheistische kijk op de bijbel van een taalkunstenaar. Mocht je Nederlands een saaie taal vinden of heb je het idee dat je vocubulair aan uitbreiding toe is dan is het lezen van dit boek de meest vermakelijke manier om dat te veranderen. Daarnaast leer je en passant nog iets over het oude testament maar dat is niet het hoofddoel van dit boek: het is een masterclass in taal met het oude testament als werkmateriaal. Het geschreven woord is oppermachtig en regeert over nietige zaken als religie economie en politiek.

Dimitri Verhulst keerde terug naar de Bijbel om de schoonheid van de taal maar toen hij zich aan het hervertellen zette realiseerde hij zich dat de verhalen eigenlijk mooier zijn dan de woorden waarin ze gevat zijn. De eerste vijf Bijbelboeken bevatten de geschiedenis van het ontstaan van de wereld de verspreiding der volkeren en de wetgeving. Het zijn de verhalen die iedereen wel kent maar ze worden steeds minder gelezen. Verhulst besloot de verhalen terug te geven aan de taal en verbaasde zich over gruwelijke details en lachwekkende eigenaardigheden... Meer boeken van Dimitri Verhulst.

Best Book: