✅ Liggen blijven! - Olof van Joolen (18-Nov) - Boek Downloaden op e-reader

Liggen blijven!
Boektitel : Liggen blijven!
ISBN: Nee
Totaal Pagina's : 224 pagina's
Jaar : 18-Nov
Categorie : True crime, Oorlogen, Oorlogen
Uitgever : Olof van Joolen
Taal: Nederlands

Heel vlot geschreven spannend en toegankelijk boek over De Punt en meer; mariniers aan het woord die nooit eerder hun verhaal vertelden. Indrukwekkend boek enorme aanrader ideaal cadeau!

Een indringende gedetailleerde en zorgvuldig afgewogen kroniek van de eerste jaren van de geschiedenis van de terreurbestrijding in Nederland. Daarin staan de treinkapingen bij Wijster en De Punt en de gewapende bezetting van het Provinciehuis in Assen centraal. Onontbeerlijk voor iedereen die wil weten wat daar indertijd is voorgevallen hoe en waarom er militair is opgetreden en hoe dit optreden met de kennis van nu moet worden beoordeeld. Het boek laat ook goed zien waarom de eenheid van de huidige Dienst Speciale Operaties die bij zware terreuraanslagen en dus in het hoogste geweldspectrum wordt ingezet de Unit Interventie Mariniers is.

Ik heb in die tijd gediend bij het Korps Mariniers (1974-1980) dus ik kan wel zeggen dat dit boek de waarheid verteld en goed om te lezen is.

Een golf van bomaanslagen gijzelingen en moordpartijen overspoelt in de jaren zeventig Europa Nederland blijft niet buiten schot. Bij de eerste gijzelingsactie in Wassenaar (1970) blijken we geen idee te hebben van terrorismebestrijding. Vanuit het niets stampt de regering een antiterreureenheid uit de grond. De mariniers die de Bijzondere Bijstandseenheid vormen moeten zichzelf het vak van terreurbestrijder aanleren. Met vallen en opstaan en minimale middelen. Dan komt een grote beproeving: de bevrijding van de gekaapte trein bij De Punt. In Liggen blijven! vertellen de mariniers voor het eerst wat decennialang geheim moest blijven. Het boek bestrijkt de jaren '70-'78; behalve Wassenaar en De Punt komen onder meer de treinkaping bij Wijster en de gegijzelde school in Bovensmilde aan bod.

Best Seller: