πŸ‘ Dagen zonder eind - Sebastian Barry (16-Dec) - Boek Downloaden Gratis

Dagen zonder eind
Boektitel : Dagen zonder eind
ISBN: Android (smartphone en tablet) | Kobo e-reader | Desktop (Mac en Windows) | iOS (smartphone en tablet) | Windows (smartphone en tablet) | Overige e-reader
Totaal Pagina's : 216 pagina's
Jaar : 16-Dec
Categorie : Literatuur & Romans, ,
Uitgever : Querido
Taal: Nederlands

Het is een goed geschreven boek dat je van begin tot eind geboeid houdt tegen de achtergrond van voor tijdens en na de Amerikaanse burgeroorlog. Veel onverwachte ontwikkelingen rond de liefde racisme het bevechten van indianenstammen. Het klinkt als pure wildwest maar dat is maar een aspect. De vertaler laat af en toe een steekje vallen bijvoorbeeld door Gatling-gun te vertalen met Gatling kanon. De Gatling-gun wordt nog steeds gefabriceerd en is een mitrailleur waarvan de roterende lopen na elk schot een stukje gedraaid wordt voor de volgende kogel. Maar een kniesoor die daarop let.

Geschreven bij Dagen zonder eind

Geschreven bij Dagen zonder eind

De zeventienjarige Thomas McNulty en zijn wapenbroeder John Cole nemen dienst in het Amerikaanse leger om aan de honger te ontsnappen. Eerst dient de strijd tegen de indianen zich aan en vervolgens de Burgeroorlog. De jongens worden geconfronteerd met de verschrikkingen van de oorlog en hun medeplichtigheid laat diepe sporen na. Desondanks beleven ze zo voelen ze dat zelf althans sprankelende dagen zonder eind. Sebastian Barry werkt gestaag voort aan een reeks onafhankelijk van elkaar te lezen romans waarin hij n familie zijn eigen op de voet volgt. Door de verhalen van meerdere generaties te vertellen brengt hij de geschiedenis van de Ieren in kaart.

Best Book: