✅ Veneti - Cees Nooteboom (oktober 2018) - Boek Downloaden Gratis

Veneti
Boektitel : Veneti
ISBN: Nee
Totaal Pagina's : 240 pagina's
Jaar : oktober 2018
Categorie : Literatuur & Romans, Literaire romans, Reizen
Uitgever : Cees Nooteboom
Taal: Nederlands

Onvervalste Nooteboom over 1 van de meest favoriete & bijzonderste steden. Informatief contemplatief onderhoudend. Herkenbare & toch verrassende bespiegelingen over reizen geschiedenis kunst architectuur.

Verhaal is een verkenning vanuit het heden naar het verleden van Veneti. Werpt een beschouwende blik op de bijzondere monumenten van de stad en de lagune.

Prachtig geschreven!!!Geeft zo'n mooi beeld van Veneti.

Je leert een stad pas echt kennen als je in de straten en stegen ervan verdwaalt. Veneti met al haar verstopte hoeken en gesloten poorten omringd door de ontelbare lagunes is gemaakt om de weg in kwijt te raken. Maar zo weet de echte reiziger: de weg kwijtraken betekent het vinden van het mooiste wat een plek te bieden heeft. Cees Nooteboom is zo'n echte reiziger. Hij zoekt zijn weg langs gebeeldhouwde bogen en dobberende gondels en neemt de lezer mee achter het toeristische masker van de stad van het water. Vanaf de voorplecht van een vaporetto laat hij leven en kunst aan zich voorbijglijden. Zijn eerste indruk van Veneti publiceerde Nooteboom begin jaren tachtig vele mijmeringen volgden. Dit voorjaar bezocht hij zijn geliefde stad opnieuw en besefte eens te meer dat in Veneti de verhalen nooit ophouden. Toon meer

Best Seller: